Paddock Paradise

Bij KuddeCoaching maken we zoveel mogelijk gebruik van de natuurlijke gedragingen van de paarden. Daarom hebben wij ervoor gekozen onze kudde in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving te laten samenleven en samenwerken.

Net zoals in hun natuurlijke habitat bestaat de leefwereld van onze kudde paarden uit verschillende soorten ondergrond en diverse plekken om te vertoeven. Zo zijn er een aantal plekken waar ze kunnen rond trekken, kunnen eten en waar ze rusten, spelen of rollen. Ook bepalen ze zelf of ze binnen of buiten willen staan. Onze paarden leven in deze Paddock Paradise, een uniek stukje buiten midden in de randstad.

De voordelen van een Paddock Paradise voor coaching

Omdat onze paarden leven in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving, hebben wij een stabielere en evenwichtigere kudde. Hierdoor bieden wij een optimale omgeving voor coaching met hulp van paarden. Zodra wij als individu of als team deze natuurlijke leefomgeving van onze kudde betreden, maken wij (tijdelijk) onderdeel uit van deze kudde. De paarden scannen ons of wij:

  • Helder communiceren met elkaar.
  • Elkaar (kunnen) vertrouwen.
  • Alles uitspreken (onderstroom).
  • Goed samenwerken met elkaar.
  • Leiderschap (persoonlijk) tonen.
  • Grenzen aangeven.

De paarden geven tijdens de activiteiten en oefeningen directe feedback. Ze reageren op iedere persoon in de Paddock Paradise op wat voor die persoon ‘nodig’ is. Dit kan confronterend, grappig en zelfs emotioneel zijn.

Teamcoaching

Interesse in een coachingsessie bij ons in de Paddock Paradise?

Teamcoaching